Over Karin

ruimte, beweging, licht, lucht

Jarenlang heb ik vanuit verkeerde raadgevers keuzes gemaakt.  Ik werd er niet gelukkiger door; ontwikkelde verkeerde gewoonten om te overleven. Het resultaat was dat ik steeds ongelukkiger werd. Uiteindelijk had ik het lef om mijn ogen te openen en in de spiegel te kijken. 
Dat werd een keerpunt. 
Ik beloofde mezelf om alleen dát te doen, wat goed voor me was; maakte ingrijpende keuzes en verruilde mijn verkeerde gewoonten voor een gezonde en betere leefstijl. 

Ik ontdekte waar ik warm van werd en waardoor ik in beweging kwam: het woord "ontwikkelings-hulp" werd mijn wegwijzer; in allerlei varianten en afleidingen (zie hier wat ik bedoel). 

Als ervaringsdeskundige ben ik in 2011 begonnen met begeleiden van mensen, die willen stoppen met roken. In al die jaren kwam ik bij anderen tegen wat ik zelf ervaren had: 'er komt heel wat achter dat sigaretje vandaan!'. Hoewel dat niet binnen de trajecten past, besteed ik er wel aandacht aan.
In mijn praktijk als homeopaat zie ik veel klachten ontstaan vanuit  allerlei belastingen die in onze huidige maatschappij binnen sluipen. Zelfs een goed gekozen homeopathisch middel kan niet op tegen dat soort belastingen. Ik zie het als mijn taak als homeopaat om mijn patiënten opmerkzaam te maken en waar nodig en mogelijk te begeleiden om de kwalijke effecten te verminderen. 

Ik ben uiteindelijk de opleiding tot professioneel coach gaan volgen, om me ook te kunnen richten op 'bredere' coaching.  
Als ik mijn kennis, ervaring, kwaliteiten en passie kan samenvoegen, dan ben ik in mijn element. Als ik in mijn element ben (ruimte, beweging, licht en lucht ervaar), profiteert mijn klant/patiënt/coachee daar van. De aspecten natuur, vitaliteit en creativiteit krijgen daarom prominente  aandacht in de sessies.

Tijdens de opleiding tot klassiek homeopaat  en ook ervoor al, had ik zelf ervaren dat oude gewoonten, denkpatronen, middelen en de manier van in een relatie staan (relatie-breed: familie, werk, vriendschappen, partner) beklemmend kunnen aanvoelen en je ontwikkeling  kunnen tegen houden. Ik heb zelf diverse methoden en ont-wikkel-tools, coaches en therapeuten mogen ‘gebruiken’ in mijn eigen ontwikkel proces om tot mijn kracht te komen. Dat dit proces steeds doorgaat heb ik ervaren tijdens de registeropleiding tot professioneel coach van de Balansgroep.

Mijn eigen traject ben ik gestart bij een coach, die mij veel liet praten. Uiteindelijk was ik daar klaar, het bracht me niets meer. Ik ging allerlei verschillende losse ontwikkel-dingetjes doen, die me verder hielpen. Maar ik had ook behoefte aan continuïteit. Tijdens de opleiding Klassieke Homeopathie werd die continuïteit me aangereikt als het therapeutische vorming. Dat bracht me verder in mijn persoonlijke ontwikkeling! Het inzetten van methodieken en oefeningen hebben bij mij daadwerkelijk veranderingen teweeg gebracht.

Dit proces vergt wel inzicht en een eerlijke blik naar jezelf en je gedrag én de bereidheid tot veranderen.

Wat drijft/beweegt mij: 'ontwikkelings-hulp'
Ont-wikkelen zie ik als een proces waarbij je onderzoekt welke 'wikkels' er zijn, je daarvan eerst bevrijdt, waarna je vervolgens ruimte en gelegenheid schept voor groei en verdere ontwikkeling. Dit beschreven proces bevat een beweging.

Mijn kracht en meerwaarde is, dat ik jou in beweging laat komen: jij gaat actief aan de slag gaat. Het resultaat is dat er ruimte ontstaat voor verandering.