Beweging zet iets in gang
Bekijken
Aanmelden

Wandelcoaching

Buiten zijn in de natuur, metaforen gebruiken en de natuur als symboliek gebruiken. In de vrieskou of als het regent en waait of juist als het zonnetje schijnt.
Fysiek in beweging komen zet aan om die zaken in beweging te zetten. Tegelijkertijd genieten van de prachtige omgeving waarin ik woon: het Leudal. Dat is werken met een gouden randje.

Wandelcoaching is een prachtige manier om de coachingssessie in te vullen. Het 'zelf in beweging zijn' maakt je gedachten in beweging. Soms weet je het niet, kun je niet op een woord komen: al wandelend krijg je inspiratie. Je ervaart de rust die de natuur biedt. Er is geen haast. 

Tijdens het wandelen hoef je elkaar niet aan te kijken en daardoor kan het gesprek minder bedreigend aanvoelen. Stiltes worden gebruikt, ze zijn niet vervelend en kunnen juist een onderdeel van de techniek zijn. Stiltes worden ook bewust ingezet tijdens het wandelen om te ervaren hoe het je vergaat of wat er bij je speelt.
De natuur leeft, de natuur geeft en geeft aan. Je kunt je heerlijk spiegelen in wat je ziet, ruikt hoort, ervaart. Je komt op ideeën. Je kunt dat wat je ziet en wat jou opvalt gebruiken als metafoor voor je coachvraag. Je kunt hierbij gebruik maken van bijvoorbeeld een geknakte boom, een uit de grond gescheurde boom, hekjes, bruggetjes, prikkende bramenstruiken of zacht mos. Alles wat je maar tegen komt kun je gebruiken als betekenis, als metafoor in jouw situatie op dat moment.
De natuurwetten liegen en bedriegen niet, zijn zonder dubbele agenda. Je hoeft je niet af te vragen of iets lijkt..... het is wat je ziet. En jij voelt wat je voelt.

In principe is iedere sessie als wandelcoach sessie in te vullen. Het biedt mij als coach de mogelijkheid om me vrij te bewegen. Om afstand te nemen en te bekijken wat ik zie. Zo kan ik een ander perspectief schetsen aan jou als coachee.
De sessie nemen in het algemeen wel meer tijd, houd daar rekening mee. Wandelcoaching betekent niet dat we kilometers wandelen, soms niet verder dan 500 meter. Houd er rekening mee dat je sneller afkoelt dan je door hebt, omdat je soms veel stil staat.