Met dit nieuwe product ziet jouw startup er nóg beter uit
Bekijken
Aanmelden

Natuurkwaliteiten en natuurelementen

De natuur als spiegel gebruiken

De natuur als grote leermeester en spiegel.

flexibel: seizoenen, bewegingen, groeien, , nieuw leven, bewegingen op juiste moment. Daarom kwaliteiten. Actie en reactie

We zien in het voorjaar zien we duidelijk de beweging die warmte maakt: de bloemetjes komen uit de grond omhoog, de boomsappen gaan omhoog, de toppen zetten uit en de bladeren groeien. Zie hoeveel kracht hierachter zit, want dit alles gaat tegen de zwaartekracht in!
In de zomer wordt het nog warmer en je ziet de natuur uitdijen en bloeien.
Tegen de herfst trekt de natuur zich weer terug onder invloed van koude en in de winter is alles verstopt in de grond.
De bewegingen van de natuurkwaliteiten kunnen we op 2 assen zetten. Tussen de kwaliteiten kunnen we de natuurelementen zetten. Als we aan vuur denken, komen de woorden heet, grillig, passie in mij op. Lucht doet me denken aan luchtig, vluchtig, niet te pakken, vast te houden, hoog. Water is in beweging, stroomt, bevriest bij koude en verdampt bij hitte, loopt naar het laagste punt. Bij aarde denk ik aan 'wortelen', een basis, aan droog.
Deze eigenschappen kan ik ook herkennen bij mijzelf en bij andere mensen. Doordat ik ze op deze wijze herken, herken ik mijn gedrag ook beter en kan ik snel beoordelen welke tegenbeweging ik nodig heb om weer in balans te komen.
Een gezonde situatie in ons gedrag is het vermogen om heen en weer te bewegen op de assen. We zijn dan, net als de natuur, in staat om flexibel om te gaan met allerlei veranderingen in onze omgeving.
Ieder mens heeft een voorkeursbeweging bij onverwachte gebeurtenissen. Doorschieten in die beweging kan ervoor zorgen, dat je vast gaat zitten, met alle kwalijke gevolgen van dien. Ongezonde situaties leiden tot stress en klachten.
Het is mijn streven om jou je voorkeursgedrag te laten herkennen in de natuurkwaliteiten en -elementen. Zo herken jij makkelijker en vroegtijdig wat er met je gebeurt en wat jij dan nodig hebt als reactie om weer in balans te komen. Daarom besteed ik in ieder geval één sessie aan de natuurkwaliteiten en natuurelementen.