Voor wie is coaching en/of loopbaanbegeleiding helpend en in welke situaties?
Voor iedereen die een vraagstuk heeft, dat werkgerelateerd is óf waar het werk door beïnvloed wordt. 


* je merkt dat de balans tussen werk en privé zoek is;
* als je vast komt te zitten, bv door een conflict met leidinggevende;
* als je geen keuzes kunt of durven maken ten aanzien van studie of werk;
* bij een reorganisatie op je werk en je functie komt te vervallen;
* je loopt vast in je werk en weet het (even) niet meer...;
* je hebt aanhoudend verdriet na een intense ervaring, bv verlies van je baan, verlies van een naaste of een verhuizing;
* je hebt een chronische ziekte, waardoor je niet meer alles kunt wat je graag wilt;
* je ervaart fysieke en mentale uitputtingsklachten;
* en nog veel meer situaties!

Hoe doe ik dat?

Ieder traject is anders, omdat het uitgangspunt (JIJ en JOUW situatie) uniek is.
De grote lijn in een traject is in een notedop wel hetzelfde, namelijk:
1) vraagverheldering;
2) ontdekken: wie ben ik en wat doe ik, hoe ben ik op dit punt
    terechtgekomen en wat kan ik;
3) dromen: wat wil ik;
4) doen: hoe doe ik dat of hoe kom ik daar;
5) evaluatie.
! !Als er sprake is van fysieke en mentale uitputtingsklachten, dan gaan we eerst aandacht besteden aan de energie management! Pas als je beter in je energie zit, kun je aan de slag met je ontwikkeling.

Tijdens de sessies gebruik ik diverse method(iek)en en coachingstools, al naar gelang de situatie en jouw behoefte. Je kunt denken aan een (loopbaan) biografie, een persoonlijkheidstest, kernkwaliteiten, Transactionele Analyse met ego posities, de drama- en winnaarsdriehoek, Verbindende Communicatie, Cognitieve Gedragstherapie, enz. Als stress een factor is, dan zet ik het stoplicht in, ga je op zoek naar je energiegevers en -nemers en bespreken we je draaglast en -kracht. Indien nodig, geef ik je adviezen tav leefstijlgewoonten als voeding, beweging en leefstijl.
Vaak krijg je huiswerkopdrachten mee, die je uit werkt. Zo leer je ook oefeningen, die je in een later proces weer zelf kunt gebruiken (als je bijvoorbeeld weer in een onwenselijke situatie dreigt te komen). 

Ik krijg terug van mensen dat ik een bepaalde rust uitstraal en ook dat ik analytisch ben. Ik accepteer niet zomaar wat je zegt en wat je inbrengt: ik zal doorvragen en terugpakken op wat eerder is besproken. Dat is om je te spiegelen, om jou uit je eigen patronen en denkwijze te halen.

Na iedere sessie maak je een reflectieverslag. Aan het einde van het traject heb je op een verslag van hetgeen je doorlopen hebt. De ervaring leert namelijk, dat er veel met je gebeurt en dat je niet alles onthoudt. In het verslag kun je je eigen proces teruglezen, als je het even niet meer weet.

WANDELCOACHING
In mijn optiek is beweging een wezenlijk onderdeel van in je kracht komen, namelijk letterlijk sterker worden. Daarom zal minimaal één van de sessies bestaan uit een wandelsessie. 
Buiten zijn in de natuur, metaforen gebruiken en de natuur als symboliek gebruiken. Weers- omstandigheden gebruiken om energie van te krijgen of weerstand ervaren: vrieskou, regen, wind of juist het zonnetje? Laat je spiegelen door de natuur.
Fysiek in beweging komen, zet het mentale proces ook in beweging. Tegelijkertijd genieten van de prachtige omgeving, waarin ik woon: het Leudal. Dat is werken met een gouden randje voor de coach en de coachee!

TMA ANALYSE
Als je op een kruispunt staat van studiekeuze, een andere functie, een andere werkomgeving en je weet niet waar je je op wilt richten, dan kan een TMA analyse je helpen. Een TMA analyse geeft je inzichten in je drijfveren, je competenties en talenten.

Voor de werkgever:
Een TMA kan ondersteunend werken bij een reorganisatie en een sollicitatieprocedure. Het laat zien of een kandidaat past binnen de bedrijfscultuur. De uitslag van een TMA test geeft veel inzichten in de talenten en compenenties van de kandidaat. Bij een sollicitatie kan het profiel van de kandidaat naast het profiel van de functie gelegd worden, waardoor u in één oogopslag zicht heeft op de compatability van de kandidaat en de functie. De analyse geeft gerichte vragen, die u tijdens de sollicitatie kunt stellen om nog meer informatie van de kandidaat te kunnen achterhalen. Klik op deze link voor meer informatie over de TMA.
In een vrijblijvend en kosteloos informatief gesprek kan ik u meer vertellen over wat een TMA u binnen de organisatie/uw team kan bieden. Neem gerust contact met me op.

Resultaat

* grotere zelfkennis;
* helderheid over je kwaliteiten en capaciteiten;
* bewust zijn van wat bij jou past en wat jij wil;
* sneller herkennen van signalen;
* het aannemen van je eigen verantwoordelijkheid;
* beter in staat bewuste keuzes te maken;
* keuzes maken die jou ten goede komen!

Kortom:
* jij hebt zelf de regie over je leven en de keuzes die je maakt;
* een grotere weerbaarheid; 
* meer zelfvertrouwen en plezier in wat je doet;
* meer zelfvertrouwen in hoe je het doet; 
* meer genieten van wat je doet;
* meer energie hebben, zodat je een tijdje op je reserves kunt
  werken als dat nodig is!

Voor de werkgever:
*duurzaam inzetbare medewerkers;
* inzicht in de talenten, competenties en het (vaak onbewuste) voorkeursgedrag van kandidaten bij een sollicitatieprocedure;
*een team met de juiste medewerkers op de juiste plaats;
*minder uitval omdat de medewerkers beter weerbaar zijn geworden.

Testimonials

Ik beschrijf hoe ik werk en wat ik belangrijk vind als coach, zodat jij je daar een beeld van kunt vormen. Voor jou, als coachee, gaat het over ervaren en beleven. Hieronder lees je hoe mensen mij als coach hebben ervaren.

Informatie aanvragen

In een informatief (vrijblijvend en kosteloos) gesprek kunnen we bespreken of mijn aanbod aansluit bij wat jij nodig hebt  én of jij een klik met mij ervaart.
Klik hier om naar de contactgegevens te gaan om een informatief gesprek aan te vragen.