Voor wie?

Coaching: in je kracht!

Coachen is begeleiden van een proces, waarin gedragsverandering bij iemand leidt tot het vergroten van het zelfbewustzijn,  persoonlijke groei en zelfvertrouwen.

In welke situaties kan coaching je helpen?
* als je iedere keer in dezelfde situatie vast komt te zitten, bv relaties die verbroken worden, conflicten met leidinggevenden;
* geen keuzes kunnen of durven maken ten aanzien van studie of werk;
* bij een reorganisatie op je werk en je functie komt te vervallen;
* je hebt aanhoudend verdriet na een intense ervaring, bv verlies van je baan, verlies van een naaste of een verhuizing;
* je hebt een chronische ziekte, waardoor je niet meer alles kunt wat je graag wilt;
* je zit al een tijd "niet lekker in je vel";
* je hebt een burn out of zit tegen een burn out aan;
* en nog veel meer situaties!

Het kan verhelderend zijn als iemand je helpt bij zo’n proces. Helpen in de zin van vragen stellen en doorvragen, andere woorden gebruiken, dan je zelf gewend bent te gebruiken. Het kan je helpen als iemand buiten jouw eigen kaders meedenkt, zodat je ook de kans krijgt vanuit een ander perspectief te kijken en denken en voelen.
Het is belangrijk dat diegene die jou helpt, zonder oordeel is en jou centraal stelt in de sessies! 

Hoe doe ik dat?

Het coachtraject

Allereerst gaan we jouw coachvraag helder maken: je situatie bespreken, terugkijken hoe je daar gekomen ben en uitspreken wat  voor jou de gewenste situatie is.

Daarna help ik je ontdekken wie jij bent, wat je beweegt en drijft. Je gaat doelen en actieplannen opstellen en daarna ga je aan de slag door middel van methodieken en oefeningen om jouw  gewenste situatie te bereiken.

Mijn kracht is dat ik je aan het werk zet. 'Praten over' en 'denken aan' doen we ondertussen wel: het wordt tijd voor actie. Dat brengt in mijn optiek namelijk de verandering teweeg. 

Ik krijg terug van mensen dat ik een bepaalde rust uitstraal en ook dat ik analytisch ben. Ik accepteer niet zomaar wat je zegt en wat je inbrengt: ik zal doorvragen en terugpakken op wat eerder is besproken. Dat is om je te spiegelen, om jou uit je eigen patronen en denkwijze te halen.

Tijdens de sessies gebruik ik diverse method(iek)en en coachingstools, al naar gelang de situatie en jouw behoefte. Vaak krijg je huiswerkopdrachten mee, die je uit werkt. Zo leer je ook oefeningen, die je in een later proces weer zelf kunt gebruiken (als je bijvoorbeeld weer in een onwenselijke situatie dreigt te komen).

Aan het einde van het traject krijg je een verslag van hetgeen je doorlopen hebt. De ervaring leert namelijk, dat er veel met je gebeurt en dat je niet alles onthoudt. In het verslag kun je je eigen proces teruglezen, als je het even niet meer weet. 

In mijn optiek is beweging een wezenlijk onderdeel van in je kracht komen, namelijk letterlijk sterker worden. Daarom zal minimaal één van de sessies bestaan uit een wandelsessie. 

WANDELCOACHING
Buiten zijn in de natuur, metaforen gebruiken en de natuur als symboliek gebruiken. Weers- omstandigheden gebruiken om energie van te krijgen of weerstand ervaren: vrieskou, regen, wind of juist het zonnetje? Laat je spiegelen door de natuur.
Fysiek in beweging komen, zet het mentale proces ook in beweging. Tegelijkertijd genieten van de prachtige omgeving, waarin ik woon: het Leudal. Dat is werken met een gouden randje voor de coach en de coachee!

Resultaat

grotere weerbaarheid , meer zelfvertrouwen en plezier in wat je doet en hoe je het doet

De wereld veranderen kun je niet, nee! Er zijn altijd veranderende omstandigheden die een bepaalde impact op ons hebben. Coaching helpt jou om je meer weerbaar te maken bij die veranderingen.

Omdat jij jezelf beter leert kennen en jouw kwaliteiten beter leert inzetten, besef je dat je de regie grotendeels in handen kunt houden. Ook al bepaal je niet alle veranderingen in het leven zelf!

Je leert je houding en/of gedrag ten aanzien van een situatie veranderen, waardoor de situatie minder bedreigend is, maar zelfs dienend kan zijn aan jou.

Tijdens het traject leer je ook welke omstandigheden jij nodig hebt om te kunnen groeien en bloeien. Als je dit weet, kun je betere keuzes maken: beter in de zin van beter passend bij jou.

Testimonials

Wat anderen zeggen

Natuurlijk zijn het allemaal woorden. ik beschrijf hoe ik werk en wat ik belangrijk vind als coach.
voor jou gaat het over ervaren en beleven, dat kan ik niet verwoorden. Hieronder lees je hoe mensen mij als coach hebben ervaren.

Informatie aanvragen

Mijn advies aan jou is om eerst een informatief gesprek aan te vragen.

In dat gesprek kunnen we bespreken of mijn aanbod aansluit bij wat jij nodig hebt  
Én
of jij een klik met mij ervaart

Klik hier om naar de contactgegevens te gaan

Bekijken